بسیاری از کسانی که با دنیای اینترنت سر و کار دارند، شاید ندانند اصلا چیزی به نام IP وجود دارد. البته برای اتصال به اینترنت نیازی به دانستن آی پی ندارید اما اگر بخواهید کمی دقیق تر به موضوع نگاه کنید متوجه خواهید شد که دانستن IP و لوکیشن IP امری مهم و ضروری است. چرا که هنگام حل یک مشکل اینترنتی، چک کردن و بررسی مجدد تنظیمات اینترنت و … نیاز است که آدرس آپی خود را بدانید. اما اینکه آی پی چیست و انواع آدرس آی پی چیست؟ و به چه کاری میآید، چیزی است که امروز در این مقاله در سایت کاورنت VPN به آن خواهیم پرداخت.
آدرس IP چیست؟
IP که مخفف شده عبارت Internet Protocol است، در واقع آدرس منحصر بفردی است که هر شخص در دنیای اینترنت دارد. در واقع زمانی که شما به شبکه گسترده اینترنت متصل میشوید، ارائه دهنده اینترنت شما یا همان ISP شما یک آدرس IP انحصاری را برای شما در نظر میگیرد و به شما اختصاص میدهد. این آدرس IP است که ارتباط دستگاه شما با دستگاه های دیگر در دنیای اینترنت را فراهم میکند و دسترسی تمامی دستگاه های دیگر را ممکن میسازد. علاوه بر تمامی این موارد، آدرس IP نیز برای شناسایی موقعیت مکانی و لوکیشن نسبی هر شخص توسط سرویس های اینترنتی استفاده میشود.
توضیح کلمه IP آدرس
همانطور که گفته شد هر آی پی دارای یک مشخصه منحصر بفرد است. آدرس IP از رشتهای از عداد تشکیل شده است که به چهار بخش تقسیم میشود. این تقسیم بندی با استفاده از نقطه انجام میشود. برای مثال عدد 192.243.5.8 یک آدرس آی پی است. هر بخش از عدد هایی که در آدرس آی پی قرار دارد، بین محدوده صفر تا 255 میتوانند قرار بگیرند. برای مثال 0.0.0.0 و 255.255.255.255 هر دو آدرس آی پی هستند و بین این دو عدد میتواند هر عددی به عنوان IP قرار بگیرد. اما توجه داشته باشید که این نوع از IP را IPv4 مینامند.
آدرس IP چگونه کار می کند؟
پروتکل امنیتی در اینترنت مانند هر زبان دیگری برای اتصال به یک زبان مشخص نیاز دارد که آی پی همان زبان است. آی پی در واقع در یک شبکه است که معنا پیدا می کند چرا که زیربنای هر شبکه، آی پیها هستند. فرض کنید شما چند دستگاه کامپیوتر دارید و میخواهید اینها را به یکدیگر متصل کنید و یک شبکه یا Network ایجاد کنید. طبیعتا در اینجا، هر دستگاه نیاز به یک آدرس منحصر بفرد دارد که توسط آن شناسایی شود.
برای اتصال هر کدام از این دستگاهها شما باید یک آی پی اختصاصی داشته باشید تا بتوانید یک شبکه را ایجاد کنید. این مثال را در مقیاس بزرگتری ببینید، برای مثال فرض کنید تعداد بیشماری کامپیوتر از سراسر دنیا قرار است به یکدیگر متصل شوند و یک شبکه را به وجود بیاورند. چنین چیزی نیازمند وجود IP های مختلف برای هر دستگاه است.
بررسی انواع آدرس های IP
IP ها در دسته بندی های گوناگونی قرار میگیرند که یکی از مهم ترین دسته بندی های آنها، نوع ساختار و شماره آی پی است که معروف ترین آنها، آدرسهای نسخه 4 (ورژن 4) و نسخه 6(ورژن 6) است. در ادامه به معرفی کامل آی پی های ورژن 4 و 6 میپردازیم.
آدرس IP ورژن 4
این نوع از IP در واقع همان تعریف خود آی پی را شامل میشود. آدرس ورژن 4 یا همان IPv4 یک مقدار عددی با 4 بخش است. در واقع یک آدرس آی پی دارای 4 بخش مختلف است که با نقطه مشخص شده و از هم تفکیک میشود. همانطور که گفته شد از عدد 0 تا 255 می توانند متغیر باشند. هر بخش در IP ورژن 4 به نام اکتت (octet) شناخته میشود. اما از آنجایی که تعداد بی شماری از افراد از اینترنت استفاده میکنند، این نوع از آدرس برای یکتا بودن آی پیها در دنیای امروزی کافی نبود که و آدرس آی پی با ورژن 6 به وجود آمد.
آدرس IP ورژن 6
IPv6 در واقع یک نوشتهای شامل حروف و عدد است که از 8 بخش تشکیل شده است که در هر بخش 4 کاراکتر وجود دارد. برای جدا کردن قسمت های مختلف یک آدرس آی پی مانند IPv4 ار نقطه استفاده می شود. اعدادی که در IPv6 استفاده می شوند، از 0 تا 9 است و حروف A تا F نیز برای بخش حروف این نوع IP استفاده می شود. با توجه به گسترده بودن حالت هایی که می شود برای آی پی با استفاده از این ورژن ساخت، احتمالا تا چندین دهه نیازی به تغییر این نوع نامگذاری نخواهیم داشت.
آی پی استاتیک (Static)
آی پی استاتیک در واقع همان آی پیهایی هستند که آدرس آنها تحت هیچ شرایطی تغییر نمیکند و شما هر زمان که بخواهید به اینترنت متصل شوید، از همان IP قبلی متصل خواهید شد. برای مثال کسانی که بخواهند در صرافی هایی مانند بایننس ترید کنند، به آن ها توصیه می کنیم، خرید وی پی ان آی پی ثابت برای ترید را جزو کارهای ضروری برای خود بدانند.
چرا که با توجه به تحریم هایی که علیه ایران وجود دارد، اگر هویت شما فاش شود، حساب شما بلوکه و بسته خواهد شد و در واقع مشکلات زیادی برای شما به وجود خواهد آمد. اگر میخواهید اطلاعات بیشتری درباره آی پی مربوط به صرافی بایننس بدانید، توصیه میکنیم، مقاله VPN برای Binance را مطالعه نمایید.
آی پی داینامیک (Dynamic)
IP هایی هستند که با نظم مشخص و در محدوده هایی مشخص تغییر میکنند. این کار عمدتا توسط شرکت های اینترنتی انجام می شود (Internet Service Providers) و یک رنج از آی پی را خریداری کرده و در بین مشتریان خود تخصیص میدهند. شما با داشتن این نوع از IP در واقع یک آی پی متغیر دارید. مثلا وقتی از اینترنت شرکت شاتل استفاده میکنید، با تغییر مکان و یا تغییر شبکه یا حتی قطع و وصل مجدد به اینترنت، آی پی شما نیز تغییر خواهد کرد.
در واقع شما یک آی پی داینامیک در اختیار دارید. به صورت پیشفرض تمامی اپراتور های اینترنت در ایران، این نوع از IP را برای تمامی مشتریان فعال میکنند. اما شما میتوانید با داشتن VPN اختصاصی یا خرید IP ثابت حتی از ISP ها درخواست فعالسازی IP استاتیک یا همان IP ثابت را کنید.
آموزش پیدا کردن آدرس IP
روش های مختلفی برای پیدا کردن آدرس آی پی وجود دارد که ساده ترین روش آن این است که در موتور جستجو یا همان گوگل عبارت “My IP” را جست و جو کنید. سپس گوگل یک سری عدد در بالای صفحه به شما نمایش خواهد داد که همان آدرس IP شما خواهد بود. البته پیدا کردن آدرس آی پی فقط از طریق گوگل نیست و سایتهای زیادی هستند که میتوانند آدرس آی پی را به شما نشان دهند. می توانید از طریق همان عبارت بالا سایتهای زیادی نظیر IPLocation را انتخاب کرده و حتی تا شهر محل IP را به صورت نسبی شناسایی کنید.
آموزش پیدا کردن لوکیشن بر اساس آدرس IP
سایتهای زیادی هستند که آدرس آی پی را با استفاده از آنها میتوان تعیین کرد. اما ما میخواهیم دو سایت بسیار کاربردی را که به آسانی می توانید لوکیشن را با استفاده از آن پیدا کنید را مورد بررسی قرار دهیم. یکی از کاربرد های پیدا کردن لوکیشن وقتی است که شما اقدام به خرید VPN آی پی ثابت کردهاید و میخواهید لوکیشن سرور را پیدا کنید. در اینجا است که این روش بسیار به کار خواهد آمد.
- سایت IPLocation
در این سایت که وارد میشوید به صورت خودکار آی پی برای شما به نمایش درخواهد آمد. در پایین صفحه و در قسمت IP Address Details قرار دارد که میتوانید اطلاعات مربوط به شهر، نوع سیستم عامل و … را مشاهده کنید. البته اگر بخواهید مشخصات آی پی دیگری را نیز پیدا کنید، می توانید با استفاده از سایت انجام دهید و فقط کافی است آدرس آی پی را وارد کرده و گزینه IP Location را بزنید.
- سایت Ipfingerprints
پیدا کردن لوکیشن با استفاده از این سایت بسیار آسان است. یعنی در واقع شما وقتی وارد این سایت شوید از روی نقشه لوکیشن و موقیعت آی پی را به شما نمایش خواهد داد. همچنین میتوانید در پایین صفحه در باکس تعیین شده، آدرس آی پی دلخواه را وارد کنید و بعد از زدن Discover لوکیشن آی پی برایتان به نمایش درخواهد آمد.
روش های تغییر IP
سوالی که بسیار پرسیده میشود این است که چگونه آدرس آی پی خود را تغییر دهیم؟ برای تغییر آی پی روشهای بسیار زیادی وجود دارد که در ادامه به مهم ترین آنها اشاره میکنیم.
- تغییر اینترنت : ساده ترین و ابتدایی ترین کار این است که اتصال خود به اینترنت را عوض کنید. مثلا اگر به اینترنت گوشی متصل بودید، به اینترنت ثابت متصل شوید. در واقع با این کار تغییر شبکه اینترنت را انجام داده اید.
- ریست کردن مودم: اگر از اینترنت ثابت استفاده میکنید، بهترین کار این است که مودم خود را خاموش کنید و مجددا بعد از 30 ثانیه مودم را روشن کنید. البته اگر قبلا اقدام به خرید VPN آی پی ثابت کردهاید، این روش برای شما جواب نمیدهد و باید از روشهایی که در ادامه گفته می شود استفاده کنید.
- استفاده از VPN: اگر از آی پی ثابت استفاده می کنید یا به هر دلیلی می خواهید IP خود را تغییر دهید، یکی از گزینه ها، خرید VPN است. شما در واقع با استفاده از این روش میتوانید تغییر آدرس IP با VPN را انجام دهید و نه تنها آی پی شما تغییر میکند که لوکیشن شما نیز تغییر خواهد کرد.
جمع بندی
روز به روز و با پیشرفت تکنولوژی، افراد به استفاده از اینترنت روی میآورند و مهم است با اصطلاحات و فوت و فن های مختلف درباره اینترنت آشنا شوید. آی پی چیست و توضیحات درباره آی پی یکی از مواردی است که بسیار مهم است. چرا که ما با توجه به این که در ایران قرار داریم، به صورت مکرر نیاز به تغییر آی پی خواهیم داشت و مطمئنا بارها برایتان پیش خواهد آمد ک بخواهید برای کارهایتان خرید VPN پرسرعت را انجام دهید. کارونت وی پی ان با ارائه بهترین سرورهای VPN در ایران، به شما این امکان را میدهد تا بدون هیچ دغدغهای، کارهای خود را از ایران و با تغییر سرور انجام دهید.